Mina böcker

Hortulus

2017 kom Hortulus (lat. “liten örtagård”). Den har efterord av Clemens Altgård och utkom på Miders förlag.

 

 

 

 

 

Om boken:

Dikten har en besvärjande funktion. (Björn Kohlström, 17 dec 2016).

 

Det är lika skickligt som kusligt gjort. Man hejdar sig, läser om, läser om och gråter jordens tårar (Michael Economou, Tidningen Kulturen 8 jan, 2017)

 

Naturen får hjärtan att bli hjärtan igen. Och kropp att bli kropp. Inga konstigheter egentligen, men i Susann Wilhelmssons diktning blir det mer komplext än så. Smärtorna ekar också här, men mildras på samma gång. (Anna Carlén, dagensbok.com 7 maj, 2017).

 

I Bhutan

Denna diktsamling utkom 2015 på Miders förlag.

 

 

 

 

Om boken:

Susann Wilhelmssons korta dikter kan ses som kommentarer till nutidsmänniskans levnadssätt och jakt på lycka och frihet. De konkreta bilderna, ofta fyndiga och väl valda, stämmer till eftertanke. (Margareta Lilja- Svensson, Tidningen Kulturen 12 april 2016).

 

Massa M a s s a

I september 2014 utkom min diktsamling Massa M a s s a på FEL förlag.

Om boken: Wilhelmsson, som tidigare utkommit med ett par diktsamlingar och är verksam som skrivpedagog, gör med den här boken ett ytterst avancerat försök att förena formexperiment med ett socialt perspektiv och aktuellt idéinnehåll. Därför uppvisar den vackert formgivna boken flera olika språknivåer och uppvisar en stor stilistisk spännvidd.

(Clemens Altgård, Skånska Dagbladet 5 mars 2015).

 

Vågrörelser

I september 2011 utkom min diktsamling Vågrörelser på King ink förlag.

Vågrörelser, bok av Susann Wilhelmsson

Om boken: I den knappt hundrasidiga diktsamlingen, skriven i två delar, alternerar Wilhelmsson mellan mekanisk-poetiska redogörelser för olika vågfenomens uppkomst och socialrealistiska, osentimentala scener från sjuttiotalets folkhem.

(Henrik Sahl Johansson, Tidskriften Skeppet no 1, 2012).

Läs utdrag ur diktsamlingen och hela recensionen.

Boken finns att köpa på King ink förlag, Bokus och Adlibris.

 

Akter

I mars 2011 utkom min diktsamling Akter på Pupill förlag.

Akter bok av Susanne Wilhelmsson

Om boken: Att skriva blir en platå där det går att överleva. Hon har valt att kalla sin samling för det prosaiska Akter – och på sitt sätt är diktsamling ett slags akt, en sammanställning om vad det innebär att vara människa. Att leva. Att uthärda. Susann Wilhelmsson har utan tvekan skrivit en av de viktigaste diktsamlingarna på mycket, mycket länge – och det skulle förvåna mig om vi inte i ett historiskt perspektiv kommer att se hur angelägen den har varit. Och är.

(Kristian Lundberg, Expressen den 23 februari 2011).

Läs hela recensionen.

Boken finns att köpa på Pupill förlag, Bokus och Adlibris.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *